Välkommen till Powder Performance Event 16 maj 2019

Nu är det äntligen dags för ett nytt Powder Performance Event. Även denna gång ses vi under trevliga former på Helsingborgs Bryggeri

Har du hittat hit har du säkerligen fått vår inbjudan. Anmäl dig genom att fylla i formuläret här nedan. Vill du ta med en kollega eller kund är du välkommen att antingen skicka din inbjudan vidare eller genom att anmäla dem här (när du anmält dig själv får du upp en ny länk om du vill anmäla fler).

Längst ner på sidan hittar du lite bilder från förra gången vi arrangerade Powder Performance Event (september 2017), kika gärna.

Har du frågor eller vill veta mer är du välkommen att kontakta mig på mail hakan@ppevent.se eller ring mig på 0708-18 55 62.

Vi ses!

//Håkan Holmqvist

Anmäl dig här

Sponsorer

Vi designar och marknadsför säkra och effektiva system som förhindrar explosioner.

Läs mer

Representeras av LM Bulk & Materialhantering AB i Sverige.

Vi har utvecklats från en enda maskinfabrik till en global aktör och levererar pålitliga, högpresterande och energieffektiva blåsare och skruvkompressorer över hela världen. Under tiden har vi spett innovation inom vårt område av komplexa och krävande applikationer och utvecklat flera nya tekniker som inte bara svarar på marknadens behov, men leder framåt.

Läs mer

AVS -Ventiler och pneumatik
AVS AB säljer kulventiler, vridspjäll, backventiler, säkerhetventiler, magnetventiler, flödesregulatorer, skjutspjäll, pneumatiska vriddon, elektriska vriddon, smutsfilter, manometrar, trycktankar med ventiler och elektronik för rensning av stoftfilter.

Läs mer

Donaldson
Allt inom stoft, damm, rök oljedimma och centraldammsugare. Vi ombesörjer konstruktion, tillverkning, installation, rådgivning, reservdelar och service.

Läs mer

DMN-WESTINGHOUSE tillverkar och designar roterande ventiler för cellmatare, avledningsventiler för fördelningsventiler. http://www.dmnwestinghouse.com/
Representeras av LM Bulk & Materialhantering AB i Sverige.

Vi på Ekeby Rostfria arbetar nära med våra kunder för att erbjuda optimala lösningar till rätt kvalitet. Vi gör bland annat komponenter och system som består av rör- och plåtkonstruktioner i rostfria material och/eller aluminium. Detta sker i ändamålsenliga lokaler med en modern maskinpark tillsammans med kunnig personal, montörer och licenssvetsare m.fl.

Läs mer

Filtex AB
Vi ser till att luft och vätskor blir rena. Svensk distributör för BFM Fitting. Den flexibla förbindningen som ersätter stos med slangklämma.

Läs mer

Avlägsnar järnföroreningar
När du behöver avlägsna metallpartiklar är industriella magnetiska separatorer från Goudsmit Magnetic Systems den perfekta lösningen. http://www.goudsmitmagnets.com/en/
Representeras av LM Bulk & Materialhantering AB i Sverige.

JP Proces
Försäljning av utrustning för blandning, dispergering, emulgering, homogenisering, partikelreducering, vakuumtransport samt pulverventiler.

LMB projekterar och installerar kompletta maskinanläggningar för transport, blandning och lagring av pulver och granulat. Vi levererar även enskilda maskinkomponenter och individuellt utformade utrustningar efter dina önskemål. http://lmbulk.se/

Erbjuder mätlösningar för alla delar av kundens värdekedja.

Vi erbjuder precisionsinstrument och tjänster för en mängd olika användningsområden inom forskning och utveckling, kvalitetskontroll, produktion, logistik och återförsäljning till kunder runt om i världen.

http://www.mt.com/se/sv/home.html

PIVAC ÄR EN KREATIV AFFÄRSPARTNER, SOM HJÄLPER DIG ATT TA ETT BRA GREPP OM DIN VERKSAMHET.
Vi kan vakuum i alla dess former. Med vår långa erfarenhet inom industriellt vakuum har vi mycket god förståelse för behov och önskemål inom de flesta branscher. http://www.pivac.se/

GLOBALA SIKTNINGS- OCH FILTRERINGSSPECIALISTER
Sedan 1934 är Russell Finex världsledande tillverkare av vibrerande siktar, separatorer, ultraljudsrensningssystem och vätskefilter för processindustrin.
http://www.russellfinex.se/

Drivsystemprodukter är vår affärsidé
Antingen snabb, dynamisk, högpresterande, stor och kraftfull eller med kontinuerlig drift: vi kör oräkneliga processer, system och maskiner. https://www.sew-eurodrive.se/hemsida.html

Välkommen till Solotec AB – Allt inom El och Mekanik
Vi är den kompletta samarbetspartnern för industrin.
Vi erbjuder totallösningar och deltar i hela processen från konstruktion till färdig produkt.
https://www.solotec.se/

Vortex producerar och säljer olika typer av ventiler. Avstängnings- och fördelningsventiler bl.a. men även utlastningsbäljar.
Representeras av LM Bulk & Materialhantering AB i Sverige.
http://www.vortexglobal.com/

Vi är den okrångliga marknadsbyrån som skapar effektiv marknadsföring. Även denna gång tackar vi ödmjukt för förtroendet att projektera eventet – tack!

Läs mer

Dagens

innehåll

ATEX står för explosiv atmosfär och detta är ett ämne som dagens föreläsare delar in i två seminarier under eftermiddagen på Powder Performance Event. Seminarierna är kostnadsfria.
ATEX Praktisk zonklassning är för dig som har få eller inga grundkunskaper och ATEX Fördjupning för dig som antingen redan har baskunskapen eller precis har genomgått ATEX Praktik.

14.00 föreläsning: ATEX-direktivet
För dig som inte är fullt insatt i ämnet så kommer vi att titta praktiskt på zonklassningar och vad detta innebär. Välkommen på 45 minuters genomgång.

15.00 föreläsning: Mettler Toledo
Att minimera främmande föremål.

16.00 – 19.00 Holy Smoke Barbeque – Barbeque när det är som bäst
Det började med att vi satte tänderna i en bit kött som var så god att den inte kunde få ätas oemotsagd. Detta var i det stora landet i väster.

Vi fixade utrustning och började röka kött för att sälja vidare till restauranger och butiker. Vi fick låna ett stycke land vid Bräcke där vi brassade på lördagarna förra sommaren mest på kul och för de närmaste och så har det fortsatt. Ingen rök utan kött. Läs mer

Helsingborgs Bryggeri – Öl bryggt i eget bryggeri

Vi på Helsingborgs Bryggeri sa redan från början att vi ville brygga gott öl med stort hjärta. Det handlar om att arbeta med de bästa råvarorna, förädla dem med respekt och behålla den starka förankringen i Skånsk bryggarkultur. Läs mer

Praktisk

information

Eventet äger rum i Oxhallen lite söder om city, på Bredgatan 25.

Eventet startar 13.00 med flertalet utställare.

Det kommer att erbjudas föreläsning av Ulrika Nilsson från UNatex –
14.00 ATEX-direktivet

15.00 Mettler Toledo
Anmäl er vid registreringen om ni vill gå en eller båda kurserna håller.

16.00 Mat och dryck
kommer att serveras från Holy Smoke – riktig amerikansk barbeque och all dryck kommer ifrån Helsingborgs bryggeri.

Hotell
För dig som behöver övernattning har vi i mån av plats prissänkta rum på The Vault Hotel och på V Hotel i centrala Helsingborg. Uppge företagskod: LMB när du bokar så får du 12% på priset.

Välkommen med din anmälan!

Bilder från 2017

Arrangör

Powder Performance Event arrangeras numera årligen av Håkan Holmqvist på LM Bulk- och materialhantering. Har du några frågor så går det bra att fylla i formuläret intill.

Eventet äger rum

Se karta nedan, Oxhallen Bredgatan 25 i Helsingborg

    Hitta hit

    Kontakta oss

    Vi är kanske inte på plats just nu. Men skicka ett mail så återkommer vi till dig inom kort.